سبک زندگی سالم

سبک زندگی سالم

سبک زندگی سالم

همه ی افراد برای داشتن زندگی فعال و راحت باید: کارهاشون رو به شیوه ی صحیح انجام بدن و استخوانها، مفاصل و عضلات سالم و قوی داشته باشن. چون ضعف در این ساختارها میتونه منجر به ایجاد بیماری و اختلال عملکرد اونها بشه.
عامل مهمی که کیفیت زندگی ما رو در امروز و آیندمون تعیین میکنه، شیوه ی انجام کارهاست، بله! اینو هیچ کس به ما آموزش نداده، نه تو خونه و نه تو مدرسه، ما کارها رو همونجوری که دیدیم انجام میدیم ولی چقدر شیوه های غلط از دیگران یاد گرفتیم و تکرار میکنیم؟ کارهایی که به بدن ما آسیب وارد میکنن! چطور لباس میپوشیم؟ چطور میخوابیم؟ چطور پشت میز میشینیم؟ چطور وسیله ها رو از زمین بلند میکنیم و جابجا میکنیم؟ چطور کفش میپوشیم ؟… همه ی این کارها رو میشه به روش آسیب زا یا غیر آسیب زا انجام داد.
عضلات ضعیف منجر به وارد آمدن فشار مضاعف به مفاصل، تاندونها، رباطها و اعصاب محیطی میشن، استخوان ضعیف منجر به افزایش خطر شکستگی میشه. یادمون باشه که با افزایش سن، به تدریج هم استخوانها و هم عضلات ما تحلیل (به طور کلی) میرن. و اگر می خوایم این روند رو کُند و حتی برای بعضی افراد معکوس کنیم باید به فکر تقویت‌شون باشیم. چطوری؟ با تغذیه سالم و هوشمندانه، و ورزش مناسب و هدفمند.
پس به طور کلی برای داشتن زندگی فعال و آسایش باید بدن سالمی داشته باشیم. امروز و فردا، در جوانی و در سالمندی برای داشتن بدن سالم باید کارهایی رو انجام بدیم و در مقابل کارهایی رو انجام ندیم. به مجموع اینها اصلاح سبک زندگی میگیم.  که سودِش رو هم در جوانی و هم در سالمندی می‌بینیم.
این بین، چون از گذشته در فرهنگ و جامعه ی ما عادات و اعتقادات ناهمخوان با سبک زندگی سالم وجود داشته و بعضی عادات و رفتارهایی که در فرهنگمون وجود دارند برای سلامتی مضر هستند، ما باید بیشتر مراقب خودمون باشیم.  به طور مثال مواردی مثل عادت نشستن چهارزانو روی زمین، نوع توالت سنتی، یا اعتقاد به سردی لبنیات و در نتیجه حذف اون از رژیم غذایی، سرانه مصرف پروتئین بسیار کم به دلیل مسائل اقتصادی و البته سبک آشپزی ایرانی که آنقدر مدت پخت مواد غذایی طولانیه که همه ی درشت و ریز مغذی هاش نابود میشن.. یا رایج نبودن فرهنگ ورزش روزانه بین همه ی افراد…. پس ما ایرانی ها خیلی جای کار داریم، که با نگاه مثبت این خیلی هم خوبه! چقدر میتونیم بهتر از اینی که امروز هستیم بشیم!
نظر شخصی من اینه که زنان نسبت به مردان شرایط بدتری دارن، چون احتمال اینکه در طول زندگیشون بارداری،  زایمان  و مراقبت از فرزند کوچک رو تجربه کنند وجود داره(که هرکدوم از اینها میتونن فشار مضاعفی رو بر سیستم عضلانی_اسکلتی فرد وارد کنن و آمادگی از قبل لازم دارن)، و هم اینکه فرهنگ ورزش برای سلامتی  و ورزش برای عضله سازی در بین زنان کمتر از مردان وجود داره.
من هر روز در محل کارم زنان جوان و یا سالمند زیادی رو میبینم که به دردی حاد یا مزمن دچار شدن، که اگر سبک زندگی سالمی می داشتن گرفتار اون درد نمیشدن. ماها خیلی وقتا دردی میکشیم که از سر ناآگاهی گرفتارش شدیم. ولی خبر خوب اینکه هیچ وقت دیر نیست و از هر جایی که هستیم میتونیم وضعیت سلامتیمونو بهبود ببخشیم، و چه بسا دردمون رو ریشه کن کنیم.
من سعی میکنم تا اونجایی که دانش و توانم اجازه بده در این مسیر حرکت کنم و به شما هم در این راه کمک کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *